21 March 2017

Nachtsnuiver danst het weekend door (II)

Ik wil jullie zo graag nog meeeeeeer vertellen over het net afgelopen waanzinnige weekend!

Het had alles.
Een spelletjesavond met Hinkepootje, De Poeët en De Autokoning.
Een slenterdag op de markt met Liefde, de ontdekking van een nieuw Portugees hoogtepuntje in de Jordaan.
Een verjaardagsfeest waar het getal honderd centraal stond. Meerdere generaties vertegenwoordigd. Een dronkenmansavontuur in de Claire: met buiging voor KAMMA & Masalo.
Een Zondagse Kolossale Kater die ik te lijf mocht gaan op deze schitterende dansvloer:

http://i.imgur.com/ch7Gz9u.jpg

De zaterdag heb je alles al over kunnen lezen. En kijken. En luisteren.
Als je een beetje tussen de regels door hebt gelezen, dan begrijp je dat zondag wakker worden geen feestje was. Hoewel. Familia is in de wereld beter bekend dankzij haar inspanningen als Met Hamer en Vork. Omdat wij samenwonen (met nog veel meer schatjes!) was mijn geluk dat toen mijn brakke hoofd om de hoek kwam kijken in de keuken, zij allang weer bezig was met de finishing touch voor een eetfeest! Dit was een aanmoediging, maar tegelijk bleek de wandeling naar de wc al vrij zwaar. Ik voelde een kloppend hoofd klagen, en ben dus gauw weer gaan liggen, oogjes toe.

Een tweede poging na het middaguur had meer succes. Er was key lime pie om voor te proeven, een aantal glazen water deden de rest.

http://i.imgur.com/ma2SyAL.jpg

Zo zag dat er uit om 15:00 in Jungle Amsterdam.

Ik had eerst thuis nog wat zware beslissingen, kan ik meer ontbijt aan, ga ik nog onder de douche of heb ik schijt.. Ik ben erg blij dat ik me toch op de valreep ben gaan opfrissen, dat maakte me vermoedelijk net wakker genoeg voor het mini-tripje door het Oosterpark naar de Tweede van Swinden!

Daar was de dj al in volle gang, Familia had de tafel al helemaal vol staan met taart - fiesta!

http://i.imgur.com/O0rKCmo.jpg

Een vaste groep fans van het eerste uur was al aanwezig, aan de bar spotte ik ook al onbekende gezichten, een mooie score voor het vroege uur. Na wat voorzichtige danspasjes bleek mijn hoofd niet zo gelukkig als gehoopt. De barman hielp me vriendelijk aan een glas water, wat ik gretig wegwerkte. Een tochtje langs de wc voor een refill en even wat versiering fixen in de buurt van het eten dan maar.

De eerste vrienden druppelden binnen, aangevuld met onbekenden. De dj draait gelukkig altijd alsof de zaal al vol is, dat maakt me ontzettend blij, al gauw zwier ik door de zaal, de koppijn min of meer zoekgespeeld.

Het zal 16:00 zijn geweest, mensen lijken uit alle hoeken van Amsterdam binnen te lopen, een paar waaghalzen hebben zelfs flink wat kids meegebracht, een jochie, ik schat hem zes jaar oud, is aan het breakdancen, jaloersmakend! Opeens is de beer los, net als gisteren zijn alle leeftijden vertegenwoordigd, en de menigte is zo vrolijk. Het publiek van de eerste en tweede editie samen, en méér, lijkt aanwezig, als uit het niets heeft Tambourine goud in handen. Precies waar ik op hoopte nog vóór de eerste keer zelfs maar had plaatsgevonden, gebeurt. Mensen dansen en springen, eten taart, hangen aan de bar, kletsen bij in de zithoek, snacken van de dips, het is feest!

Dat dit niet uit het niets komt moge duidelijk zijn, elke maand keihard werken door het kleine groepje achter Tambourine betaalt zich uit. De visuals zijn weer aanstekelijk en grappig, de figuren dansen soms spontaan perfect ritmisch mee op de beat. Alle leeftijden op het scherm, en ook in de zaal, heerlijk!

Als deze door de speakers knalt, en het volume nog wat wordt opgezweept, word ik helemaal gek, alle hoeken van de zaal zien me voorbijvliegen, de houten vloer laat het allemaal gebeuren. De temperatuur stijgt, het is tijd voor een kleine pauze met een bite, een brownie lijkt me wel wat. Boost.

De barman ziet me alweer aankomen, ik vraag nog een keer beleefd om een glas water, waarop hij lachend roept: "twaalf euro!". Grapjas! Service met meer dan een glimlach, alhier.

Het lijkt nog voller te lopen, het is nog geen vijf uur, ik zie stralende gezichten, belachelijk veel mensen dansen, huisgenootjes zijn erbij, vrienden van vrienden, een enorme groep onbekenden, het voelt geweldig, het geeft energie, die ik eigenlijk niet heb, de nacht was lang en zwaar. Op dit moment is die nacht even ver weg. Hinkepootje viert stiekem alvast half haar verjaardag, morgen is het pas echt zo ver. Vriendinnen inclusief aanhang zijn erbij en zelfs deze lieve minimensjes proberen hun beste moves uit. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

Sunday Church welcomes ya baby!

Ik kijk nu al uit naar de vierde editie, trek die agenda maar uit je zak, 23 april is Tambourine 4! Tussen 15:00 en 18:00 sharp. Het is denk ik kwart voor zes als ik het laatste soepje opsnoep, ik heb de tomaten vrijdagavond al geroosterd zien worden, het zag er prachtig uit, het smaakt nóg lekkerder!

Zo kan ik het laatste kwartier door, de dj mag van de zaalwachten zowaar tot even na zes doorgaan, en hoe anders verloopt deze zondag dan die vorige maand, of die in januari.. Toen waren we met een klein groepje fanatiekelingen die de 18:00 aantikten op de vloer: nu zijn talloze mensen aan het dansen, niemand maakte aanstalte om te gaan. Op naar de afterpartyyy! Nee niks ervan, ik ben superblij zo, wat een grandioos feest. Laten we elke derde zondag van de maand urenlang dansen!

http://imgur.com/U9cLOaO.jpg

Slotplaat:

Tot volgende maand! Tot volgend weekend! Tot snel!x

Tambourine for President!

Nachtsnuiver kun je volgen op facebook.
Nachtsnuiver tipt lekkere platen op SoundCloud.
Snel op Insta naar de foto's.
Liever een tweet, tweet, tweet!
Of.. bijna intiem een berichtje op WhatsApp ontvangen bij een nieuw stuk.

Nachtsnuiver tipt voor april TAMBOURINE IV:

April, zondag de 23e is het de derde zondag, dus tijd voor TAMBOURINE 4! Dit keer editie: A secret formula. Een gratis feest om midden op de zondag te dansen, met overheerlijke taart, warme beats, YES!

http://imgur.com/VuESPJJ.jpg